Inspiracje,

Blat z konglomeratu – praktyczne rozwiązania do Twojej kuchni

Blat z konglomeratu – praktyczne rozwiązania do Twojej kuchni

Nie ulega wątpliwościom, że najbardziej narażonym na uszkodzenia elementem kuchennej zabudowy jest blat. To właśnie on jest codziennie mocno eksploatowany, to on ma kontakt z gorącymi naczyniami, zabrudzeniami i ostrymi narzędziami. Aby meble wiernie służyły domownikom przez wiele lat, zapewniały higieniczne warunki do pracy i nienagannie się prezentowały, podczas kupna blatu nie możesz zdawać się na przypadek. Wśród ogromu możliwych opcji szczególnie wyróżniają się blaty zbudowane z konglomeratu. Czym się one charakteryzują? Sprawdź!

Trwały, solidny, na lata

Blaty z konglomeratu, czyli mieszanki mielonego kamienia z żywicą epoksydową, w ostatnim czasie cieszą się ogromną popularnością wśród osób wykańczających swoje kuchnie. I trudno się dziwić: wysokiej jakości materiał zawiera w sobie wszystko, co pożądane jest w kuchni – odporność na uszkodzenia i czynniki zewnętrzne, trwałość, efektowny wygląd.   Wysokiej jakości  blaty z konglomeratu mają nieporowatą, gładką strukturę, dlatego nie wnika w nie wilgoć ani zanieczyszczenia. W przeciwieństwie do modeli wykonanych z kamienia blaty  z konglomeratu nie są zimne w dotyku i wyjątkowo łatwo utrzymać je w nienagannej czystości.  Ich zaletą jest stosunkowo niewielka waga – konglomerat jest lżejszy od kamienia, więc przed jego założeniem nie trzeba wzmacniać szafek. Jego dużą zaletą jest również łatwość montażu.

Kropka nad „i”

Blat jest zwieńczeniem kuchennej zabudowy, dlatego należy dobrać go ze szczególną starannością. Na rynku dostępne są różne modele imitujące  wygląd różnych gatunków kamienia, m.in. marmuru lub granitu. Konglomeraty mogą mieć matową lub połyskującą powierzchnię, zawierać drobinki lub tworzyć gładką taflę.

0

writer

The author didnt add any Information to his profile yet